Nieuws

Jongeren willen pensiownership

20 november 2015

19 enthousiaste jongeren van KLM Young meldden zich vrijdag 13 november bij het pensioenfonds. In de vorm van een pressure cooker werd in een middag gebrainstormd over: Hoe kunnen wij het KLM pensioenfonds laten aansluiten op de behoeften van jongeren tot 35 jaar?

Na een korte inleiding door bestuurslid Maarten Stienen en een sneak peak van de dag door de dagleiders gingen de jongeren in groepen uiteen. Onder het genot van veel zoetigheid werd er druk geschetst. Aan het eind van de dag presenteerden de vier groepen hun beste idee in een pitch van één minuut aan een jury. De jury werd gevormd door Maarten Stienen, Rob Kies en Menno Ritsema.

De ideeen die de revue passeerden waren:

  • de ontwikkeling van een pensioenapp, waarin de deelnemer zijn/haar eigen pensioenroute kan invoeren. Via de app kan de deelnemer de route zelf beïnvloeden.
  • communiceren aan de hand van een pensioendroom, waarbij de deelnemer zelf bepaalt hoe deze toekomst eruit ziet.
  • de ontwikkeling van een Pensioen APK, een driejaarlijkse online moment waarbij de deelnemer inzicht en informatie krijgt over het eigen pensioen.
  • jongeren vooral pensiownership te bieden. Vanaf indiensttreding wordt een pensioenprofiel gemaakt op basis waarvan de deelnemer hapklare informatie wordt geboden gedurende de carriere. Belangrijk hierbij is een goede samenwerking tussen KLM HR en het pensioenfonds.

Hoewel alle vier de ideeen de jury aanspraken werd er gekozen voor het laatste idee. Dit idee wordt nu meer uitgewerkt en begin volgend jaar gepresenteerd aan het bestuur. Dan zal worden bepaald of en hoe dit idee wordt uitgevoerd. Het pensioenfonds is voornemens om meer voor jongeren te organiseren!